Implantater

Implantater

Tannimplantat

Implantatet, den kunstige roten, sitter i kjevebeinet og fungerer som et feste for kronen, akkurat som en ekte tannrot. Implantatroten er vanligvis laget av titan, et metall som kroppen aksepterer veldig godt. Det kan være ulike årsaker til hvorfor man ønsker å erstatte en tann. Det kan være alt fra funksjonelle og sosiale grunner, til estetiske.

Et implantat er en utrolig oppdagelse i tannlegens verden og har gitt pasienten muligheten til å få tenner som sitter fast.Manglende tenner kan erstattes med ulike behandlinger. Man kan få implantat, lage en tannbro eller lage en protese.Tannimplantater har som regel en ru overflate fremstilt av et lag titanoksyd for å gi en større overflate til å integrere med benet som implantatet plasseres i.

Hva bør du vite før du får et tannimplantat?

Hvis det er ikke nok av kjevebenet så kan det være nødvendig å gjennomføre kirurgisk benoppbygging.

Kvaliteten

Det finnes mange forskjellige fabrikanter på forskjellige implantatsystemer.

Melita Dental tilbyr et implantatsystem som er utprøvd med hensyn til estetikk og funksjon – Astra Tech Implants. Astra Tech implantatsystemet er anerkjent som et av de beste systemene, bl.a. takket være bruk av nanoteknologi som sikrer hurtigere heling og integrering av implantatet med kjevebeinet.

Planlegging

Dette er den viktigste fasen i behandlingen og omfatter kliniske undersøkelser og analyse av panoramabilder, tomografibilder. Med hjelp av moderne teknologi fastsetter man den beste plasseringen av hvert implantat og formen på de endelige tennene. Vi utfører profesjonelle tannimplantasjoner ved å bruke avanserte implantasjonsmetoder, basert på datastyrt planlegging og kirurgiske guider.

Når?

Vi anbefaler å erstatte manglende tenner det første året etter tanntap. Man bør være oppmerksom på at det over tid skjer forandringer i munnen. Kjevebeinet, der den tapte tannen satt, kan trekke seg tilbake. Dersom dette skjer kan det i fremtiden bli vanskeligere å sette inn et implantat og/eller man trenger beinerstatningsbehandling i forkant. Har man luker mellom tennene uten erstatning, kan det føre til at nabotennene beveger seg.

Hvordan utføres en implantatbehandling?

Implantatbehandling består av tre hoved deler: planlegging, kirurgisk innsetting av tannimplantatene og påsetting av protetikken (krone, bro eller implantatprotese).

Konsultasjon og behandlingsplan

Det viktigste trinnet er planleggingen. Tannlegen undersøker hele tannsettet, tannkjøtt og kjevebenets status for å klargjøre dine muligheter og forutsetninger. Ulike alternativer diskuteres dere imellom for å komme fram til en avgjørelse som passer dine behov og ønsker samt er mulige å realisere.

Operasjonen

Prosessen er helt smertefri og gjennomføres under lokalbedøvelse eller med premedisinering- litt beroligende medisin . Operasjonen tar vanligvis en time. Hvis behandlingen ble kombinert med benregenerering, vil prosessen ta lengre tid og avhenger av individuelle forhold hos pasienten.

Steg for steg

Operasjonsfeltet skal desinfiseres Med nøyaktig operasjonsteknikk plasserer kirurgen tannimplantatet i kjevebenet. På titan-skruen blir det montert en tilhelingsdistanse som gir tilgang til implantatet fra munnhulen . Ved slike operasjoner er det vanlig å sy noen sting. Normalt skal vi vente ca 4-8 uker før en belastastning med en krone bro eller protese skal skje.

Det protetiske arbeidet

Vanligvis påbegynnes fremstillingen av den nye tannen etter 4-8 uker etter at distansen er kommet på plass. Arbeidet innledes med at det tas et avtrykk eller skanning av munnen. De nye tennene blir konstruert på et spesifikt labartorium eller på Melita Dental tannklinikk med hjelp av vår CEREC teknologi. I det siste trinnet settes den protetiske løsningen på, krone, bro eller protese.

Logo